måndag 13 juli 2009

Nya grepp inom boxningen

SHOWTIME har lyckats skapa en turnering mellan sex av världens bästa supermellanviktare. Alla möter tre olika motståndare i ett gruppspel (2p för seger 1p för oavgjort och 0p för förlust). De fyra främsta går till semifinaler medan de övriga är utslagna. Därefter gör vinnarna i semifinalerna upp i en final. Två av världsmästarbältena ingår i turneringen. Alla matchers avgörs över tolv ronder.

Detta är verkligen ett nytt grepp som garanterar att de bästa möter de bästa. Inga titelförsvar a la Valuev. Låt oss hoppas att boxarna får vara friska och hela och att konceptet blir framgånsrikt så det kanske spiller över på de andra viktklasserna. I tungvikt skulle ett liknande koncept förmodligen mynna ut i en final mellan bröderna Klitschko. Men de har ju lovat sin mor att aldrig mötas.

Vilka skulle ni slänga in i en turnering om ni skulle ta ut de sex bästa tungviktarna och vem skulle vinna?

4 kommentarer:

Sweden sa...

Vitali, Wladimir, Povetkin, Valuev (bara för att se honom få stryk), David Haye och en ung lovande fighter t ex Denis Boytsov eller Chris Arreola.

Segraren skulle bli antingen Vitali eller Wladimir.

Anonym sa...

Bröderna Cleavage, Haye och Solis. Resten från lägre viktklasser.

Förstått det som att det inte handlar om 12 ronders direkt. Tror därför mindre, rappare, boxare skulle orka vifta på bjässarna och dansa undan.

Christer L sa...

Vitali, Povetkin, Samuel Peter, Solis, Boytsov & Brewster är mina val. Tror det skulle bli lite pangpang med dessa boxare involverade.

Anonym sa...

Det skulle vara ett kul kval för att gå um mot The Ring's champ - Wladimir. Brewster är spännande när han är på humör.