lördag 11 juli 2009

Boktips: Rope Burns aka Million Dollar Baby


Rope Burns är en samling noveller som skrevs av en "cut man" under pseudonymen FX Toole. en av novellerna heter Million Dollar Baby, vilket efter filmsuccén med samma namn har fått ge namn åt hela samlingen.

Novellerna är underhållande och tänkvärda och författarens kunskaper om boxningscirkusen framträder tydligt i berättelserna. Skumma promotorer, ringvrak, mutor, boxningsstrategier och ringhörnans betydelse är några av nyckelorden i novellerna.

Rope Burns är perfekt sommarlektyr för den som vill få en inblick i proffscirkusens galna värld.

Ett annat tips som egentligen inte har så mycket med boxning är Gud finns nog inte. Indoktrinering vid tidig ålder leder ofta till en förenklad svartvit bild av omvärlden där man lämnar rationellt tänkande åt sidan. Att tro att livets svar står att finna i urgamla böcker som är fyllda med inslag av övernaturliga händelser ter sig en aning naivt. Det är viktigt att skapa motpoler till det religiösa bombardemang som många av oss utsatts för under vår uppväxt (och även, skamligt nog, i skolan). Här följer ett boktips på en liten bok som pekar på vad som är sannolikt och osannolikt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har köpt flera av böckerna du har rekommoderat

Fortsätt gärna med rekommendationer, även på dokumentärer och annat värt att investera sin tid i!

/Per