onsdag 1 juli 2009

Eddie Chambers VS Alexander Dimitrenko


I helgen (lördag på tyska gratiskanalen ZDF) går en intressant match av stapeln. Eddie Chambers, en av amerikas bästa boxare, vilket inte säger så mycket egentligen, ska ta sig an Ukrainas tredje bästa boxare - Alexander Dimitrenko. Liksom de två bästa ukrainarna (Klitschkos) är Dimitrenko fysiskt en jätte. han har de fysiska förutsättningarna för att bli en faktor inom tungvikten, dock saknar han hårdheten och kan inte dominera med sin jabb på samma sätt. Många matcher kan han förlora ett flertal ronder mot kortare boxare, något som aldrig hänt med Klitschkos. Dimitrenko är fortfarande ung och kan nog slå sig in bland de allra bästa.

Chambers är lite för fet och liten till växten för att riktigt kunna lyckas. Han har eller ingen power som kan rädda honom, utan måste lita till att vinna på poäng. Han höll hyfsat jämna steg med Povetkin i några ronder men är alltför inaktiv för att besegra en aktiv "tio i topp"-boxare. hans bästa seger är mot en oinspirerad Samuel Peter men frågan är om han kommer att komma åt Dimitrenko.

Hur som helst, matchen är intressant och kommer att ge vinnaren en chans om bältena inom en snar framtid. Mitt tips är att Dimitrenko vinner på poäng i en halvseg historia.

1 kommentar:

schabo-labo sa...

Ganska ointressant match om man frågar mig. Håller inte på nån av dem - faktiskt :)

Brukar brinna för nån av gubbarna men inte i detta fallet.