söndag 12 oktober 2008

Vitali krossade Peter

Vad ska man säga? Wow!

Vitali har aldrig övertygat mer än han gjorde idag. Trots fyra års uppehåll vann han varje rond tills Peter hade fått nog i rondpausen efter den åttonde ronden. Vitali lät vänsterhanden hänga längs med kroppen och så fort Peter tog ett kliv framåt straffades han med vältajmade vänsterjabbar och stenhårda vänsterkrokar genom hela matchen. Det ser synnerligen vanskligt ut när Vitali inte garderar sig med vänstern, men just för honom fungerar det alldeles utmärkt. Dessutom gör hans hängande vänsterarm att det blir extra svårt för motståndaren att läsa när den där vänsternäven kommer. Mot slutet av bataljen började även den raka högern skörda framgångar, vilket innebar slutet för Peter. Som ni kan utläsa av Lindholms och mitt scorekort var det en ensidig affär:

Mitt scorekort:
Vitali- Peter 10-9,10-9,10-9,10-9,10-9,10-9,10-9,10-9 = 80-72

Lindholms scorekort:
Vitali-Peter 10-8,10-9,10-9,10-8,10-9,10-9,10-9,10-8= 80-69

Det kändes som tiden stått stilla sedan Vitali höll på att besegra Lennox Lewis och när han krossade Johnson, Sanders och Williams. Storebror Klitschko har faktiskt stoppat samtliga av sina motståndare förutom Timo Hoffman och matcherna han förlorade på skador (Han ledde på poäng i båda dessa möten mot Byrd och Lewis). Vitali bryter ner sina motståndare metodiskt och med kirurgisk precision. Lillebror Wladimir som tidigare varit obestridd tungviktskung känns plötsligt som nummer två. Alla talade om hur Peter utvecklats sedan förlusten mot Wladimir genom sina dubbla vinster mot James Toney, vilket ytterligare styrker att det faktiskt är Vitali som är tungviktskungen -inte Wladimir.

Frågan är vad som händer nu, helt plötsligt är hela tungviktsklassen förändrad. Vitali seglar åter upp som #1, och vem av bröderna ska få chansen på det enda bältet de inte äger - WBA-bältet? För inte kan väl Vitali sluta efter ett sådant här ävertygande framträdande?

Tyvärr får vi ju nog aldrig se den ultimata fighten, en brödrakamp över tolv ronder om IBF-, WBO- och WBC-bältet. Tyvärr får vi nog heller aldrig se Klitschkos namn rättstavat i Aftonbladet förrän de bryr sig om att tillsätta en reporter som brinner för sporten...

PS.
Odlanier Solis vann i en förmatch men såg slapp och oinspirerad ut.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ang stavningen. Du använder dig av engelsk översättning på Klitschko's namn. På "svenska" heter han Klitjko. Kallas visst transkribering och finns att läsa om i detalj på TT's hemsida.

Så trots att din blogg fanimej är helt suverän att läsa så är just stavningen i Aftonbladet den rätta...

Exempel på andra "ryssar" vars namn ser bättre/sämre ut på svenska:

Fotboll: Arshavin / Arsjavin. Hockey: Yashin / Jasjin
Författare: Fjodor Dostojevskij / Fyodor Dostoevsky

Anonym sa...

Tack för tipset. Det förklarar varför man aldrig blev klok på stavningen av hockeyryssarna när man följde NHL. Mogilny och Kamensky blev Moginlij och Kamenskij i svensk press.

Anonym sa...

Vem gick Solis mot?

Anonym sa...

solis mötte Chauncy Welliver, med 35 vinster 5 förluster och 5 oavgjorda. han har dock inte blivit knockad innan solis matchen.

solis väger för mycket, han vägde 115 kg i sin senaste match. han skulle vara mycket grymmare om han gick ner till 105 kg.

Anonym sa...

Absolut, det lilla fläsket han lagt på sig sen han blev pro gör ingen bättre.