onsdag 22 oktober 2008

Tungviktens STÖRSTA freak

Eric Esch var ett fenomen inom tungvikten på 90-talet och lyckades få enormt med publicitet trots begränsade boxningsfärdigheter och en enorm övervikt. Freakshowen var väldigt noga kalkylerad - under namnet Butterbean (smörbönan) och med epitetet "King of the Four-Rounders" knockade han ut nybörjare och sopor på löpande band och på de bästa tv-tiderna.



Det hela verkade som en saga, men nu lider den sagan mot sitt slut. Under de gyllene åren på 90-talet vägde Butterbean kring 140 kg (trots sin ringa längd på 182 cm) men på senare år har vikten gått upp till ca 190 kg! Hans dragningskraft i boxningsringarna har minskat men Butterbean har funnit nya arenor i K1 och MMA, t ex här där Butterbean, iförd boxningshandskar, försöker brottas och naturligtvis är hopplöst chanslös:

Butterbeans senaste uppträdande från i år i en K1-match:



Butterbean hade, i alla fall mot begränsat motstånd, bra kraft i sin högerslägga men t o m en 52-årig Larry Holmes, i sin sista match, boxade cirklar runt Smörbönan. Kanske fortsätter Butterbeanfenomenet med hans son som börjat synas på boxningsarenorna . Det verkar dock som grabben, som ser ut som sin far, varken har slagkraft eller tål en smäll.

Inga kommentarer: