fredag 22 augusti 2008

John Ruiz -Nikolay Valuev 30 augusti, TIPS: Valuev UD
WBA-mästaren Chagaev är långtidsskadad, istället gör två av hans besegrade motståndare upp om vem som ska få möta honom. Blir förmodligen en riktig tråkmatch där Valuev drar längsta strået. I deras förra möte tyckte jag Ruiz vann klart men Valuev fick segern av domarna.
Roman Greenberg - Cedric Boswell 29 augusti, TIPS: Boswell UD
Greenberg har mot handplockat motstånd plockat hem 27 raka segrar. Boswell hade ett långt uppehåll för några år sedan men såg riktigt vass ut mot Jameel McCline innan dess. Tyvärr gick Boswell på en pärla i sista ronden och förlorade på KO i en match som han ledde stort. Om Boswell besitter samma kunskaper idag så kommer han att besegra den upphaussade Greenberg.

Lamon Brewster -Danny Batchelder 30 augusti TIPS: Brewster SD
Brewster har efter ett långt uppehåll bestämt sig för att pröva lyckan på nytt. Brewster hade några fina år som WBO-mästare där hans oerhörda slagkraft var hans främsta vapen. Motståndaren Batchelder är inte rankad men bjöd bra motstånd mot en oinspirerad James Toney för något år sedan. Frågan är om Brewster har något kvar att ge, jag är inte så säker på det.
Francesco Pianeta - Scott Gammer 30 augusti, TIPS: Pianeta KO
Tyskitalienaren Pianeta är ett av de nya namnen som dykt upp det senaste året efter en seger mot en obesegrad amerikan. Mäktiga Sauerland Events satsar på den här killen som både har storleken (196 cm) och åldern (23) för att kunna bli någor inom tungvikten.
Kevin Johnson-Bruce Seldon 5 september TIPS: Johnson UD
Johnson är obesegrad och har sett bra ut mot lätta motståndare, dessutom har han skrävlat och påstått att han är "The Real Deal". Seldon är mest känd för katastrofinsatserna mot Riddick Bowe och Mike Tyson men hade också WBA-titeln temporärt under mitten av 90-talet. Johnson borde vinna mot Seldon som dock kommit in i fin form de senaste matcherna.
Ray Mercer - Richel Hersisia 5 september, TIPS: Hersisa UD
Mercer går för andra gången en match i Sverige. Motståndaren Hersisia är hyfsad och borde kunna ro hem ett domslut mot 47-årige Mercer. På samma gala går Attila Levin upp mot enkelt motstånd. Man är lite sugen på att åka till galan trots att regelverket i Sverige begränsar matcherna till sex tvåminutersronder.

Oleg Maskaev - Robert Hawkins 6 september TIPS: Maskaev KO
Gamle Maskaev som förlorade WBC-bältet mot Samuel Peter möter stryktålige Robert Hawkins. De möttes första gången 1995, då båda var obesegrade med tre vunna matcher i bagaget.

Vladimir Virchis - Juan Carlos Gomez 27 september TIPS: Gomez UD
Båda är topprankade utan att egentligen besegrat någon boxare som varit rankad topp 10. Gomez kommer att vinna på poäng om han undviker Virchis KO-slag.

PS
Gamle cruiserviktsmästaren O'Neill Bell planerar att göra debut i tungvikt men borde inte bereda de bästa tungviktarna några större problem.

Inga kommentarer: