fredag 9 januari 2009

Vitali Klitschko-Juan Carlos Gomez i mars

Vitali Klitschko kommer att försvara sitt WBC-bälte mot försteutmanaren Juan Carlos Gomez
den 21 mars i Tyskland.

Tydligen har David Haye nu flyttat fokus från Vitali till lillebror Wladimir som har möjlighet att gå en valfri match innan han ska möta försteutmanaren Alexander Povetkin. Chansen är alltså att 2009 startar med två riktigt intressanta matcher.

Ruslan Chagaev gör comeback i början av februari mot omeriterat motstånd. Därefter väntar ett möte med Nikolay Valuev om WBA-bältet. I en av förmatcherna kommer talangen Denis Boytsov att boxas.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Då får vi hoppas att halshuggningsprovokationen tog skruv och wlad släpper upp honom i ringen! Om även den matchen blir lika tråkig som all tungvikt i höstas var så är det dags att sluta kolla på tungviktsproffsen...men det kan den väl inte bli? Haye känns riktigt hungrig och wlad borde ha lite stolthet att försvara!!

Anonym sa...

Problemet är att Wladimir har varit så överlägsen att han har kunnat boxas på säkerhet och vunnit utan att ta emot en smäll. Samuel Peter var den senaste som kom åt Wladimir (även om det mest var med tjuvsmllar i bakhuvudet).

Jag tror iaf att Haye vågar vara aggressiv, vilket kan leda till en spännande match.

Förra året bjöd verkligen inte på några höjdarmatcher.

Anonym sa...

Ett av de största hoten mot dagens tungvikt är den extremt taktiska säkra och defensiva boxningen som många storväxta kör med, det blir helt enkelt inga publikmatcher. Det ser ofta ut som att huvudmålet med boxningen är att undvika förlust snarare än att ta för sig och mosa motståndet. Haye har "rätt" mentalitet, därför vågar man hoppas på den matchen. Om man bara kunde få tillbaka hungern i tungviktarna... de borde låta sig inspireras av UFC, där satsas det som om poängsegrar inte är värda ett jota.

Anonym sa...

En än mer avgörande skillnad mellan UFC och boxning är synen på förluster. I boxning skyddas boxarna för att behålla nollan i förlustprotokollet medan förluster i UFC är helt okej, förutsatt att det inte blir alltför många.

Brock Lesnar tog tungviktsbältet redan i sin femte/sjätte match i UFC och då hade han ändå redan en förlust i protokollet.

Anonym sa...

Härligt, längtar till nån av Klitschkobröderna får möta Valuev, tror det är ända gången vi har chans att få den jätten knockad alltså, Vitali, är hur som helst världens bästa boxare genom tiderna, han har hårdast slag och han tål mest stryk, så är det bara + en grym uthållighet och en riktigt thight defensiv..

Bättre boxning än så här kommer vi inte få på väldigt länge, tragiskt när Vitali lägger ner, han börjar ju få åldern emot sig.. Men passa på och njut så länge det varar!

/Påven