måndag 19 januari 2009

Chris Byrd - bortom all räddning

Från Chris Byrds hemsida:

"Let me share with you what Jesus Christ has done for me, and more importantly what He can do for you. The Bible, God’s Word, declares why we need Jesus and how we are to trust Him for the forgiveness of our sins.

* "We are not good enough! Romans 3:10"
* For all have sinned, and come short of the glory of God. Romans 3:23
* For the wages of sin is death, but the gift of God is eternal life through Jesus Christ our Lord. Romans 6:23
* That if thou shalt confess with thy mouth the Lord Jesus, and believe in thine heart that God hath raised him from the dead, thou shalt be saved. Romans 10:9

I have the assurance of eternal life when I die and the confidence of a faithful Provider meeting all of my earthly needs, despite what accomplish- ments or disappointments come my way."

Dessa tankar om att människan inte duger och att vi alla är fulla av synd är verkligen människofientliga. Genom att tro på Gud kommer man att leva happily ever after i himlen. Om Byrd tror så starkt på detta vad hindrar då honom från att ta ihjäl sig själv och sedan sväva på moln i all evighet? Om belöningen kommer efter livet borde det väl vara angeläget att ta sig dit så fort som möjligt. Han får dock hålla tummarna att det är rätt gud han tror på, tänk om det är någon av alla andra 1000-tals gudar som människan tror på som är "the real deal".

Om man hamnar i en allvarlig livskris så förstår jag att man famlar efter halmstrån. De som gick i främsta ledet i Karl XII:s armé trodde att Gud avgjorde om man dog eller inte, och dog man så spelade det ju ingen roll ändå. De flesta i främsta ledet dog, naturligtvis, men det förstår ju varje människa som är belönad med ett uns sunt förnuft att risken är störst där. Sektledare har genom liknande retorik lyckas mana vilsna själar till kollektivt självmord. Sekter i Sverige riktar in sig på änkor och änkemän eftersom de är särskilt mottagliga för propaganda om "the afterlife" så att de kanske kan återförenas med sin äkta hälft.

Att man kan vara säker på vad som händer efter döden är ju omöjligt. De som skrev Bibeln vet inte och ingen av oss kommer förmodligen någonsin att få veta det. Att använda Bibeln som argument för att man har rätt är aningen vanskligt. Man ska då t ex stena alla som jobbar på vilodagen.

Bibeln skrevs under bronsåldern då människans skarpaste hjärnor trodde att jorden var platt och att sjömonster var ett allvarligt hot om man skulle ut och segla. De vetenskapliga framsteg vi gjort beror på att människan är villig att förändra sitt tänk och inte luta sig tillbaka och säga "jag vet allt".

Vakna upp Byrd, du duger som du är och behöver inte vara rädd för straffet som beskrivs i bronsåldersmänniskornas bok Bibeln.

5 kommentarer:

hagler sa...

Byrd duger inte som han är :-) längre, och ingen gud kan hjälpa ens honom från Fader Ålders slutmedicin, som kommer oss alla till dels, för eller senare.

Du har helt rätt i vad du skriver. Dessutom har religonen ställt till med mer jävulskap än jävulen själv skulle kunna finna på!

Att inte Byrds gud kan tala förnuft med honom så att han slutar boxas...

Anonym sa...

Det är inget ovanligt i USA att tro som Byrd. Som svensk reagerar man eftersom vi inte hjärntvättas av hela samhället och oftast har ett fritt val till sin tro. Så är det ju inte i USA och många andra länder. Självfallet har man ett fritt val i juridisk mening men frågan är hur objektiv skolan är och framför allt politikerna som styr landet. Själv bryr jag mig inte speciellt mycket bara folket tolkar religionen på ett någorlunda sunt sätt. Tyvärr gör de det sällan och många får svårt att acceptera andra som inte tror på dem. Om människan hade ett fritt val historiskt sätt så skulle förmodligen väldigt få människor vara kristna. Utan terror och påtvingad konvertering så skulle förmodligen inte kristendomen vara så stor som den är. Som sagt. jag tycker troende får tro på vad de vill bara de inte tvingar på andra religionen och ger sina barn ett fritt val! Oj nu blev det mycket =)

Anonym sa...

Om man håller det privat så är det okej , man kan ju vara galen på sin egen kant utan att nån annan blir skadad. Men nu så finns ju tex KD och dessutom religösa friskolor. Om ingen bryr sig så kommer ju många att fastna i det här träsket. Vi har låtit religionen få vara ifred alldeles för länge det är våran sak att visa på vettigare varianter av livsåskådningar.

Anonym sa...

Håller med, religiösa friskolor och inblandning i politiken ska inte få finnas. Jag är förvånad över att vi 2009 tillåter religiösa friskolor. Det är fullt tillräckligt att barnen ofta inte får tro öppet och fritt i hemmet. Samhället borde inte ge pengar till detta då skolan ska lära barn att tänka kritiskt. Om ett muslimskt parti skulle växa och snudda på 4 % spärren så skulle det bli ett j-a liv. Vad är skillnaden på att ett kristet parti får vara även om inte KD är super fundamentalistiska så vart ska man dra gränsen.

Anonym sa...

...det farligaste som följer är att världens mäktigaste man - USA's president, nu Barack Obama - måste följa med i vansinnet, för att ha ens en chans att bli vald... och därmed också låtsas om att världen skapades för tiotusen år sedan, trots att han egentligen självklart är så intelligent att han vet att detta bevisligen är falskt och omöjligt. Därmed slutar tyvärr aldrig det osunda religösa hetsandet att fortsätta växa.

I övrigt hoppas jag att den gode herr Byrd fortsätter en stund till, då både Cruiserweight och Light Heavyweight divisonerna skulle må bra av hans närvaro. Helst ett sk Michigan-Derby mellan honom och James Toney.