söndag 18 januari 2009

Desperat veteran VS Överbeskyddad obesegrad

Boxningen har längre brottats med talanger som är överbeskyddande och veteraner som möter no-hopers för att få en gratisbiljett till en stor match. Vore det inte roligt att se några av de överbeskyddade möta veteraner som desperat måste vinna en match mot kvalificerat motstånd?

Obesegrade Francesco Pianeta, 18 (11) - 0 - 0, ställs mot Michael Sprott i sin nästa fight. Den typen av match skapar intresse eftersom Pianeta är relativt otestad och måste kunna besegra veteranen som är på nergång men som tidigare visat att han är en bra boxare. För Sprott är det en sista chans (även om man i boxning ofta har flera sista chanser...) att komma tillbaka medan en förlust vore förödande.

Här följer några matcher som jag skulle vilja se:

Match 1:
Michael Grant - Malik Scott

Michael Grant, 36 år, 45 (33) - 3 - 0
Utmanade Lennox Lewis om titeln och besegrade Golota men har i sex år uteslutande mött journeymen. Måste ta chansen snart innan åldern tar ut sin rätt.

Malik Scott, 28 år, 32(11) - 0 (0) - 0
Som många av de obesegrade är han stor i truten men envisas ändå med att möta no-hopers. Kan han backa upp sitt snack?

Match 2:
Audley Harrison - Faruq Saleem

Audley Harrison, 37 år, 23 (17) - 4 - 0
Gamle OS-mästaren förlorade på novis i sin föregående match och hånas i pressen. Han måste vinna mot bra motstånd för att hinna landa en stor match innan karriären tar slut. Att gå tillbaka till att möta journeymen skulle bara leda honom bort från de stora matcherna. Borde vara tillräckligt desperat för att ta en tuff fight,

Faruq Saleem, 35 år, 38 (32) - 0 - 0
Saleem har snart 40 raka segrar men har ännu inte mött någon av rang. Det borde vara dags för ett riktigt test.

Match 3:
Andrew Golota - Jason Estrada

Andrew Golota, 41 år, 41 (33) - 7 - 1
Golota blev krossad av endimensionella Austin men skulle fortfarande vara ett fint namn på meritlistan för framtidsmännen.

Jason Estrada, 28 år,15 (3) - 1 - 0
OS-boxare som basunerat ut att han är Amerikas största talang. Låt oss se vad han kan göra mot en gammal storboxare som har passerat bäst-före-datum.

Match 4:
Bruce Seldon - JD Chapman

Bruce Seldon, 41 år, 39 (35) - 7 - 0
Såg rätt bra ut mot Kevin Johnson senast innan han vek ner sig som vanligt. Han är ett bra test för pretenders för att se om de verkligen är något att räkna med i framtiden.

JD Chapman, 25 år, 29 (26) - 0 - 0
Gick nyligen upp mot hopplöse Marcus Rhode men borde vara redo för större saker. Låt oss se om han är en naturtalang som smeknamnet "The Natural" antyder.

Match 5:
Timo Hoffman - Sebastian Koeber

Timo Hoffmann, 34 år, 38 (22) - 6 - 1
Är ensam i världen om att ha gått tiden ut mot Vitali Klitschko, men har på sistone förlorat mot begränsade veteraner som Paulo Vidoz och Timor Ibragimov (inte att förväxla med duktige Sultan Ibragimov). Tysk som skuolle passa perfekt för en tyskpromotad talang.

Sebastian Koeber, 29 år, 17 (12) - 0 - 0
Han är högst rankad av tyska boxarna på Boxrec men kan han stå emot en veteran som varit i hetluften tidigare. Ett möte med en annan tysk i Tyskland borde vara mumma för promotorerna.

Match 6:
Monte Barrett - Donnell Holmes

Monte Barrett , 37 år, 34 (20) - 7 - 0
Upphaussad inför mötet med David Haye där han blev förintad. Barrett har aldrig duckat någon och skulle nog ta chansen om han fick möjligheten att radera nollan i någons meritlista.

Donnell Holmes, 36 år, 29 (25) - 0 - 2
Har sagt att han minsann skulle besegra Chris Arreola men kommer knappast att kunna landa den matchen. Låt honom förtjäna den matchen genom att besegra Barrett.

Dimitrenko, Arreola, Boytsov och Kevin Johnson har börjat möta bättre motstånd därför har jag inte tagit med dem på listan.

Inga kommentarer: