lördag 20 december 2008

Valuev vs Holyfield Round by Round


Round 1:
Holyfield håller sig på avstånd och rör sig från sida till sida. Publiken skanderar HOLYFIELD. Få slag från båda boxarna. Valuev styr kampen men det var Holyfield som kontrade in de bästa träffarna. Dock tror jag inte Holyfield kan röra sig så här i 12 ronder.
Holyfield 10-9

Round 2
Avvaktande. En riktigt bra vänster från Holyfield. Igen! Taktiken är tydlig Holyfield håller sig på avstånd och försöker kontra på Valuevs långsamma jabb. Vänsterkroken fungerar bra för Holyfield och Valuev får inte igång jabben.
Holyfield 10-9

Round 3
Bra kontring med högern av Holyfield. Publiken är bakom Holyfield. Knappt några träffar alls. Kanske förtjänar Valuev ronden för att han går framåt - svårbedömt eftersom ingen av boxarna träffar särskilt mycket.
Valuev 10-9

Round 4
Spridda burop. Holyfield har bra kontringslägen men han tar dem inte och Valuev vinner på att han plockar enkla poäng med jabben. Men gillar man power punches så ger man ronden till Holyfield. Jag tycker dock att Holyfield är alldeles för passiv.
Valuev 10-9

Round 5
Än studsar Holyfield omkring bra men han står mest utom räckhåll och gör inga attacker. Bra vänsterkrok av Holyfield, Valuev rör dock inte en min. Valuev jabbar bara.
Holyfield 10-9

Round 6
Valuevs jabb funkade bättre i denna rond och förutom några kroppslag gjorde Holyfield inte mycket. Holyfield måste bli mer aktiv.
Valuev 10-9

Round 7
Holyfield håller sig bara på avstånd. En attack av Holyfield på hela ronden, händelsefattigt. 49-46 i träffar enligt slagräkningen till Holyfield.
Valuev 10-9

Round 8
Holyfield håller sig bara på avstånd, det blir nog en poängseger som väntat för Valuev. Valuev träffar med fler högerslag nu.
Valuev 10-9

Round 9
Evander "can't pull the trigger", lägena finns men han gör ingenting. Det är typiskt för en boxare som är passé. Äntligen en slagduell - det är det som Holyfield borde satsa på. Närkamp och bomba. Ganska jämn rond.
Valuev 10-9

Round 10
Klockren högerkontring av Holyfield. Jämn rond, jag ger den till Holyfield för fler hårda träffar.
Holyfield 10-9

Round 11
Tråkig rond som blir jämn för ingen av dem träffar med några distinkta slag. Valuev träffade med fler jabbar.
Valuev 10-9

Round 12
Bra Holyfield, två fina högerslag. Valuev är otroligt begränsad i sin boxning. Svårt att bedöma
Holyfield 10-9

Min score: VALUEV 115-113 i en bedrövlig match

Valuev blir utbuad när han höjer armarna . Publiken skanderar HOLYFIELD .

Dags för domslutet: 114-114, 115-114, 116-112 Valuev

Valuev vinner men övertygar inte för fem öre. Han fick knappt in en enda power punch på hela matchen, kasta in honom till Klitschkos så vi blir av med honom. Det var ytterst nära att Holyfield blev femfaldig mästare ikväll, om han bara hade varit lite mer aktiv så hade han plockat hem det här. Vad tyckte ni?

7 kommentarer:

Anonym sa...

De kunde ha gått åt båda hållen. Jag räkna inte poäng men det var jämnt.

Anonym sa...

Rätt trist match

Jag gillar verkligen boxning, men tycker inte jag har sett en grym tungviktsmatch på riktigt länge.

Ska förvisso erkänna att jag inte har järnkoll på allt som händer, men försöker följa så gott hinner med.

Tränar MMA och tycker för närvarande att det är betydligt roligare att titta på. T.ex. UFC där det är bra matchningar nästan varje gala.
Kanske har boxningen något att lära därifrån? Vad vet jag...

hagler sa...

Ingen förtjänade att vinna men om man ser på bästa boxningen och bästa träffarna så var Holyfield bäst (läs minst sämst). Att aktörer som dessa ö.h.t. får boxas en titelmatch är ren skandal och stor skada för boxningen.
Suck...

Anonym sa...

jag tror inte valuev kommer ha kvar sin bälte länge till. för om han möter någon ung boxare kommer han inte ha någon chans.

wbc's president har sagt att maskaev får gå en titel match mot vinnaren v.klitschko-gomez. vad ska hända med haye? dem här boxning förbunderna krånglar till det ordentligt.

hagler sa...

Håller helt med dig Anonym att det är uruselt tråkiga matcher och med dig russe, jävla kladdigt med alla dessa organisationer som ställt till det ordentligt för boxningen. Tacka vet jag förr (faktiskt!) då det fanns EN mästare i varje viktklass och EN utmanar/rankinglista. Förvisso myglades det då också, det kommer man nog aldrig ifrån inom sport över huvud taget, men nu matchas ju vilken nolla som helst fram till ett bälte, vilket just jätte"boxaren"(ha!) är ett sorgligt exempel på.

Anonym sa...

Holyfield: Bästa träffarna
Valuev: Ring Generalship, fler träffar

Der blir en smaksak vad man favoriserar. De amerikanska sidorna menar att Holyfield vann klart vilket jag tycker är helt fel.

Anonym sa...

Svårt att bedöma vem som vann. Med andra ord helt ok att mästaren får behålla bältet.

Ett under att en så osnabb boxare kan ha ett titelbälte. Fan vet om inte exempelvis Thompson skulle ha knäckt honom. De ukrainska bröderna skulle hursom mosat honom.