fredag 7 november 2008

Slutet för "The Foul Pole"


Video: Golota blir nedslagen och skadar armen

Andrew Golota har alltid varit en total katastrof i den första ronden (se t ex matcherna mot Brewster och Lewis), men tar han sig igenom den brukar bitarna falla på plats. Tyvärr upprepade sig historien idag. Ray Austin slog ner Andrew Golota i den första ronden och Golota kom inte ut till den andra ronden på grund av skada. Därmed är Golota borta från tungviktsscenen och mötet med Valuev gick upp i rök.

Ska Valuev ta sig an den åldrande Holyfield eller blir det kanske Ray Austin som får chansen? Holyfield skulle boxa cirklar runt Valuev för 15 år sedan men nu blir det svårare. Dock tror jag inte att han skulle göra bort sig mot Valuev, men det blir svårt att vinna.

Även om man tycker att Holyfield borde lägga av och att han bara är en skugga av sitt forna jag så finns det ändå någonting spännande i att se honom i en titelmatch. Och det är precis det som promotorerna vet. Vem generar mest pengar Holyfield eller Ray Austin? Det är inte så svårt att lista ut svaret på den frågan. Jag tyckte att den gamle gjorde en hyfsad insats mot Ibragimov senast men frågan är om det räcker för att besegra Valuev.

Tråkigt slut för Golota som förtjänade att bli mästare någon gång under karriären men så blev det alltså inte.

PS. I en förmatch besegrade Jameel McCline Mike Mollo genom UD (enhälligt domslut)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fick han för skada? Det såg ut som att han fejkade.

Sweden sa...

Nej, han fejkade inte. Du kan ju se att han inte kan använda vänsterarmen.

/D