torsdag 26 juni 2008

Jag har precis avslutat boken Reel History som handlar om hur historia portätteras på film. Filmen The Hurricane som handlade om en boxare som hamnade i fängelse på lösa grunder fick sig en rejäl känga. Tydligen var Rubin "Hurricane" Carter (spelad av Denzel Washington) inte den duvunge som presenterades i filmen och omständigheterna kring hans arrestering var helt annorlunda än vad filmen vill göra gällande. Nåja, det var en liten utvikning, åter till nutid och kommande matcher.

Oliver McCall, Lennox Lewis gamle nemesis, meddelar i en intervju att han hoppas på ett möte mot Odlanier Solis. Efter Botha, som inte borde kunna bjuda alltför mycket motstånd, vore McCall ett bra alternativ för Solis.

Jason Estrada har utmanat Chris Arreola och vill avgöra vem som är "The Next American Heavyweight". Förövrigt slog Estrada, liksom Arreola, en Witherspoon i sin förra match men Lance Whitaker och Robert Hawkins är de mest kända namnen på Estradas meritlista.

Det är ganska många mindre betydelsefulla matcher som snart går av stapeln i tungviktsklassen. Jag brukar inte skriva in dem i "kommande tungviktsmatcher" eftersom utgången antingen är uppenbar eller ointressant, men här föjler ett axplock:

Den obesegrade ynglingen Denis Boytsov möter Fernely Feliz den femte juli. Feliz är en klassisk journey man och det råder ingen tvekan om vem som kommer att vinna matchen.

Britten Audley Harrison ska upp i ringen igen den 19 juli mot Martin Rogan som är obesegrad tio matcher in i proffskarriären. Rogan är otestad och jag tvivlar på att Harrison, i detta skede, skulle kliva in i ringen mot en motståndare som kan bjuda på någonting mer än puls. Antagligen är Rogan betydligt sämre än vad hans meritlista antyder.

Harrisons landsman och Tysons överman Danny Williams möter den 18 juli John McDermott som tidigare knockats av Matt Skelton i första ronden.

Monte Barrett som tidigare utmanade Valuev om WBA-bältet ställs mot jättelike Tye Fields den 28 juni. Fields saknar teknik men har lyckas bygga en fin meritlista mot begränsat motstånd (41 vinster och endast en förlust).

Inga kommentarer: