torsdag 26 juni 2008

Du styr ditt eget liv

Det förbluffar mig alltid att det är så många boxare som tror på någon form av gud. Chris Byrd och Evander Holyfield lutar åt den kristna uppfinningen, medan Mike Tyson och Muhammad Ali tror på Allah-varianten. Att se hur barn genom indoktrinering får en total skev uppfattning av verkligheten är skrämmande. Tro är som rökning. Om man inte börjat innan man fyllt 20 så klarar man sig.

Där jag bor finns en religiös falang som tror att jag ska bo i 1000 år med Satan på jorden och därefter ska de troende utmäta ett straff för mig, och för dig, om du inte tillhör den här läran som verkligen praktiserar en fin syn på sina medmänniskor. Denna typ av hotbild är alltid vanligt i sekteristiskt tänk och skrämmer barnen till "den sanna läran":

"De som dött i tro på Jesus väcks upp till evigt liv och tas tillsammans med de levande upp för att möta Jesus i rymden. Under tusen år kommer jorden att ligga öde och tom med Satan som sin ende levande fånge. Under tiden kommer de som fått evigt liv att tillsammans med Jesus i himlen avsluta domen över de orättfärdiga. Sedan kommer jorden och alla som allierat sig mot Gud att förintas för tid och evighet."

Här följer två filmtips som jag tycker ni ska ta del av, de visar skenheligheten bakom några av dessa irrläror. Riktigt gripande och viktiga filmer. Karismatiska ledare som utnyttjar konceptet Gud för att få igenom sina egna sjuka idéer.


4 kommentarer:

Anonym sa...

1.)
Det är lätt att underkänna människors förhoppningar om vad livet egentligen är. Att du kommit fram till något som du tror eller inte tror på är din ensak. Men förringa inte andra människors slutsats om hur det står till med allt.

2.)
Om du någon gång tänkt på hur länge du skall vara död kanske du fattar hur kort tid du fått för att leva. Livet är ju som en kort ljusglimt mellan två kosmiska oändligheter. Det är faktiskt inte döden du skall vara rädd för, eftersom alla som lever förr eller senare måste lämna plats för alla de som står i kö för att bli till. Det är själva livet du måste vara rädd om!

Anonym sa...

Precis, lev nu och oroa dig inte för någon domedagsprofetia som är tagen helt ur luften.

Att indoktrinera unga genom diverse hotbilder och domedagsprofetior kan väl knappast godtas av någon, eller? Nä, dubiösa religioner har fått härja tillräckligt utan att någon sätter ner foten.

Anonym sa...

Jag trodde att den här siten skulle handla om boxning...

Anonym sa...

Religiösa boxare är väl boxning