fredag 22 februari 2008

Årets match: Klitschko - Ibragimov

Äntligen dags för en match mellan två mästare (IBF, WBO), vilket kommer att ge oss en tydlig #1 i tungviktsdivisionen. Wladimir Klitschko kommer att bli för svår för Sultan Ibragimov, förmodligen slutar matchen med knockout mellan ronderna 6-10. Ibragimovs största chans är att få in en pärla tidigt innan Klitschko börjat bryta ned honom med sin stenhårda jabb. Se matchen live på tyska gratiskanalen RTL, natten mot söndag.

Min kompis Louis tror på följande utfall:
"Båda kommer att vara extremt försiktiga, speciellt i början. K blir den som tar initiativet och I blir den defensive. Så håller man på och mot slutet blir K tröttare och tröttare. K är oförmögen att komma ur sin uttråkande ryska robotstil (i motsats till de bästa amerikanare o så Lewis förstås) medan I i sin defensiv blir farligare i kontringar mot slutet. Det kan till och med gå så illa att K med nöd och näppe håller distansen ut. Vi har ju sett det förr! Men K har dock vunnit för många ronder för att I skall få matchen."
Således poängseger för Klitschko.

Jag tycker det är kul att scora matchen för att senare kunna jämföra med det officiella utlåtandet. Ibland förvånas man över hur olika uppfattning man kan ha om matchen. Skriv ut och testa:

Ett litet länktips (tack Christer)
Som vanligt lyckas svenska sportjournalister lägga in en rad felaktigheter i sina boxningsreportage, vilket ytterligare accentuerar deras ointresse för boxning. Kika på denna video om Ibragimov-Klitschko på Aftonbladet:

Inga kommentarer: