söndag 3 februari 2008

Corrie Sanders karriär definitivt över

Karriärens höjdpunkt: Sanders knockar Wladimir

Efter några hektiska dagar på Littfest 08 i Umeå är jag tillbaka igen. Den stora behållningen var Marcus Birros förenklade syn på verkligheten och finurliga beskrivningar av samtiden. Det var överraskande bra.

Det är ofta roligt med överraskningar i boxning också, men frågan är om Corrie Sanders KO-förlust igår mot medelmåttan Osborne Machimana var någon större överraskning. En överviktig Sanders blev uträknad redan i första ronden, efter ett kroppslag, och gjorde inga större försök att kliva upp. Sanders har under senare år tillbringat mer tid på greenen än i ringen, egentligen tog hans karriär slut när Vitali Klitschko mosade honom under åtta plågsamma ronder 2004. Sanders comebackförsök var dömt att misslyckas.

Tungvikten kryllar av dessa hopplösa comebackförsök. Visst kommer ni ihåg en fet Ali som knappt kunde tala, p g a Parkinsons, i upptakten till sin sista match, Tyson som inte orkade boxas i mer än tre ronder och Evander Holyfield och Ray Mercer, som trots att de passerat 45, vägrar lämna denna "Young Man's Sport".

Michael Moorer, liksom Sanders en gammal mästare, fortsätter 40 år gammal sin brokiga resa genom tungviktens landskap nästa vecka. Så länge han möter journeymen klarar han sig, men det dröjer inte länge förrän också slutet för Moorer är ett faktum. Och det slutar sällan vackert.

Inga kommentarer: