söndag 10 februari 2008

TIPS: Nikolay Valuev - Serguei Lyachovich

Nikolay Valuev
På lördag möter jättelike Nikolay Valuev (213 cm) Serguei Lyakhovich i vad som betecknas som en kvalmatch till WBA-bältet. Båda är tidigare världsmästare, Valuev höll WBA-bältet och Lyachovich var WBO-mästare.

Valuev har nyligen bytt tränare och lovar guld och gröna skogar, men det gör ju alla boxare när de bytt tränare. Jag tror att Valuev även i fortsättningen kommer att vara långsam, sakna en riktig punch och förlora när han ställs mot bra motstånd objektiva domare.

Lyachovichs har haft långa uppehåll i sin karriär och det är över ett år sedan han boxades senast. Lyachovich har sett bra ut i sina två senaste matcher och hade otur senast då han blev knockad av Shannon Briggs med en(!) sekund kvar av matchen.

Utgången av matchen är för en gångs skull ganska oviss. Det är befriande med matcher som innehåller två bra boxare, något som tungvikten inte är bortskämd med. Jag håller Valuev som favorit, på grund av Lyachovichs ringrost, och tror att han vinner ganska knappt på domslut. Se matchen på gratiskanalen Das Erste.

Inga kommentarer: