måndag 10 december 2007

Vem är mästare?

Det finns fyra bälten som är betydelsefulla. Dessa bälten ägs av olika boxare vilket gör det svårt att utse en enda mästare. För tillfället räknas Wladimir Klitschko (IBF-mästare, se bilden) som den bästa boxaren.

Han kommer att gå upp mot Sultan Ibragimov (WBO-mästare) 2008-02-23 och därmed kommer två av bältena att ha samma innehavare. Ibragimov har tidigare i år poängbesegrat två välkända boxare, Shannon Briggs och Evander Holyfield, som dock var långt ifrån sina bästa år.

De övriga mästarna är Ruslan Chagaev (WBA) och Oleg Maskaev (WBC). Chagaev vann bältet mot jättelika (men begränsade) Nokolai Valuev, Maskaev har haft stora skadeproblem och börjar närma sig slutet av karriären. Förmodligen tappar han titeln för gott när han ställs mot Samuel Peter 2008-02-02. Peter enda förlust hittills inkasserade han mot Klitschko, trots att den senare golvades tre gånger.

Ett bra sätt att se vem som är mästare är "The Ring's" bälte. The Ring är en klassisk boxningstidning som delar ut sitt bälte till den boxare som anses bäst i sin viktklass. Den som vinner mellan Klitschko och Ibragimov kommer förmodligen att tilldelas detta bälte.

Inga kommentarer: