måndag 10 december 2007

Var är 90-talets tungviktare nu?

Evander Holyfield (född 1962)
En av de största genom tiderna, besegrade bl a Holmes, Bowe, Foreman och Tyson på 90-talet.Gjorde en relativt lyckad comeback 2006 efter två års uppehåll, då han besegrade bl a Fres Oquendo och Lou Savarese. Tack vare sitt namn fick han chansen mot Sultan Ibragimov om WBO-titeln i oktober 2007. Trots att Holyfield bitvis bjöd bra motstånd förlorade han klart på poäng. Holyfield verkar dock övertygad om att han kan komma tillbaka, men han är nog den ende som tror det.





Riddick Bowe (född 1967)
Blev gammal över en natt när han mötte Andrew Golota 1996. Hamnade i fängelse, gick i personlig konkurs och tvingades till comeback 2004. Ordentligt överviktig lyckades han vinna mot två journeymen utan att övertyga. Titt som tätt bokas han för nya matcher men de verkar alltid ställas in p g a olika diffusa anledningar. Bowes tal är oerhört sluddrigt och förhoppningsvis slipper vi se honom i ringen igen, även om han är bokad för en match denna månad.




Michael Moorer (född 1967)
Vann mot Holyfield på 90-talet och lade av 2004 efter en seger mot f d cruiserviktskungen Jirov, men var snart tillbaka i ringen. Hankar sig fram mothalvdana motståndare utan att övertyga, och drömmer om en titelmatch.


Francois Botha (född 1968)
Var IBF-mästare på 90-talet under en kort period men lade av 2002 efter att Wladimir Klitschko besegrat honom. Gjorde comeback i boxningsringen 2007 efter fem år inom MMA och K1. Han skall gå upp mot en lovande kuban i december och det blir nog det definitiva slutet för "The White Buffalo".




Ray Mercer (född 1961)
Förlorade knappt på poäng mot Lennox Lewis och var WBO-mästare på 90-talet. Efter två års uppehåll kom Mercer till Sverige 2007 och slog ut Mikael Lindblad i första ronden, vilket förmodlingen säger mer om svensk tungvikt än om Mercers förmåga. Är inbokad för en match i januari.




Tommy Morrison (född 1969)
Slog bl a George Foreman men diagnosticerades som HIV-positiv 1996. Efter diverse fängelsedomar och knarkande konstaterades det förra året att han inte var HIV-positiv. Morrison gjorde en skakig comeback 2007 efter 11 års uppehåll. Hans signum, den grymma vänsterkroken, räddade honom och han vann på KO mot en journey man.

Inga kommentarer: