tisdag 23 juni 2009

Klitschko överlägsen



Jag tippade KO i rond 8-9 medan Louis trodde det skulle gå tiden ut. Det hela slutade när Chagaevs hörna bröt i rondpausen inför rond 10. Reultatet var precis vad som kunde förväntas då Klitschko varit i det närmaste untouchable efter kampen mot Samuel Peter. Klitschko var för stor, för stark och för teknisk för den överskattade Chagaev som jag tyckte förlorade redan då han mötte Vladimir Virchis för några år sedan.

I nuläget är Klitschko-bröderna så dominanta att det faktiskt förtar spänningen en aning. Enda chansen är att få in en lucky punch, och helst tidigt innan Klitschkos vänster-höger har tagit udden av sina motståndare.
´

Eftersom WBA dribblat med sin titel mellan Valuev och Chagaev så var inte den titeln på spel, dock vann Klitschko bältet som tidningen The Ring Magazine delar ut. Det bästa för boxningen vore om Wladimir behöll detta bälte och kastade de andra i sopen eftersom de verkligen saknar betydelse. Ring Magazines bälte delas ut till den obestridde mästaren, vilket Wladimir räknas som eftersom han slog en av tvåan (Vitali) och trean (Chagaev) på den oberoende rankingen.

Wladimir lär ta sig an talangfulle Povetkin i sin nästa kamp medan Vitali kanske tar hand om David Haye eller Chris Arreola.

PS
Ustinov besegrade Sprott på poäng
Bruce Seldon kommer inte att möta Brian Minto

6 kommentarer:

hagler sa...

Tilläggas kan att, som alltid då öststatsboxare framträder, det var en ganska enformig och tråkig boxning som presterades. Visst var ukrainaren minst en klass bättre än uzbekistaniern men, som sagt, i en VM-kamp önskar man lite mer varierande boxning.

Hoppas att en sådan som Hayes kan tillföra lite elegans och ögongodis nu när han träder upp i tungviktsringen på allvar.

Vad glad jag skall bli,
när urkainarnas tid är förbi...

hagler sa...

Synd att inte fler uppmärksammat denna förnämliga boxningssida. Enda felet är att författaren gillar de tradiga öststatsrobotarna :-)

Det märks att han inte var med på den tiden då skickliga pugilister var verkliga ambassadörer för the NOBLE ART, såsom Sugar Ray Robinson, Archie Moore, Rocky Graziano, Ali, Holmes och Hagler för att nämna några.

Daniel sa...

Jag uppskattar deras skicklighet och kyla i ringen, även om det stundom blir monotont. Om Klitschko-bröderna inte skulle vara med i leken så skulle vi inte ha någon dominant tungviktare. Kom ihåg hur titlarna bollades mellan andraklassens boxare på 80-talet i luckan mellan Holmes och Tyson. Nej, då föredrar jag skickliga boxare som kan dominera även om det ibland inte ser så spektakulärt ut.

Anonym sa...

Var mr. X själv med på när Archie Moore och Rocky boxades? Isånafall känner jag mig väldigt ung :)

Tyvärr tror jag att det dröjjer innan bröderna lagt handskarna på hyllan innan vi får se någon spektakular boxare på toppen, men vem vet.

Tack hur som helst för en bra blogg, försöker sprida den så gott det går i det boxningsbleka Sverige.

//Per

Anonym sa...

Skulle David Haye mot all förmodan lyckas vinna över någon av bröderna och helst båda så skulle tungvikten snabbt bli mycket mer intressant. Har dock svårt att se att han skulle rå på Vitali. Men helst skulle man vilja att det fanns åtminstone 5-10 tungviktare som kunde hota bröderna. Helst boxare som kan slå en och annan högerkrok eller uppercut. Börjar ledsna på rysk fäktning!

Joey sa...

Vore onekligen intressant att se en fight mellan David Haye och någon av Klitschko-bröderna. Haye har ju varit rätt så kaxig men mycket av det han har sagt stämmer. "Jabb and grab"-taktiken som klitschkobröderna kör på är väl effektiv men tråkig att kolla på. Upp till bevis David Haye.

Det känns i alla fall bra att Chagaev blev knockad. Hur kan folk kalla honom för "white mike tyson"...