söndag 7 juni 2009

Denis Boytsov på väg upp på rankingen

Denis Boytsov, född 1986, inledde profffskarriären som en knockoutmaskin och det krävdes en rad matcher innan någon lyckades stå längre än ett par ronder mot honom. På senare tid har han dock ändrat sin stil en del och inte satsat lika mycket på en knockoutseger. Han vann klart på poäng 2008 mot hyfsade boxare som Vinny Maddalone,Fernely Feliz och Robert Haekins. Mot Klitschkos skulle dessa fighters aldrig klara sig mer än ett par ronder och personligen började jag tvivla på Boytsov slagstyrka mot bättre motstånd.

Igår ställdes Boytsov mot sitt svåraste test hittills mot tekniske ukrainaren Taras Bidenko. Det var verkligen kul att se att den gamle Boytsov var tillbaka. Han skakade Bidenko vid ett flertal tillfällen och fällde honom slutligen med en vänster uppercut, Boytsovs absolut främsta vapen i den här matchen. Att han efter segern, likt Björn Borg och Mike Tyson, inte uppvisar några större glädjeyttringar pekar på att segern inte var något oväntat för honom. En annan talang som är på väg mot den absoluta toppen, Alexander Dimitrenko, står i bjärt kontrast till Boytsov när det gäller glädjeyttringar efter matcher. Kanske får vi se de två i en titelmatch inom ett par år.

Boytsov har, till skillnad från t ex Chris Arreola, en träningsvillighet som påminner om andra östeuropéer (Klitschkos, Dimitrenko, Valuev etc). Detta är något som kan göra att han går längre än amerikanska prospects som ofta uppvisar en mindre imponerande fysik.

Inga kommentarer: