lördag 6 september 2008

Veteranernas afton i Karlstad

Mercer firar OS-guldet för 20 år sedan.

Sändningen från boxningsgalan på TV4 Sport slutade precis och det var två veteraner som stod för de bästa insatserna. Alfred Cole besegrade Joey Abell trots ett uppehåll från boxningen på tre och ett halvt år och gamle Ray Mercer gjorde en överraskande bra insats mot Richel Hersisia och vann via en bra jabb och tunga kroppsslag.

Attila Levin vann planenligt mot begränsat motstånd och gjorde en fin insats där han uppvisade god rörlighet och snabba händer. Vi vet ju att Levin har talangen men saknar den rätta hårdheten när han möter riktigt bra motstånd. Tydligen hade Levin hintat att han ville möta Aldo Colliander för att göra upp om vem som är bäst i Sverige. Låt oss hoppas att den matchen kommer till stånd inom en snar framtid.

Tyvärr lyckades Piff och Puff, som kommenterade tillställningen, göra ett riktigt pinsamt intryck. Piff (Paolo Roberto) blev överexalterad och började med sina vanliga haranger om blod kryddade med svordomar. Knappast vad svensk proffsboxning behöver för att göra ett seriöst intryck på boxningsmotståndarna. Puff (Paolos bror) försökte hypa upp tillställningen och avfyrade några av de löjligaste kommentarerna i mannaminne. Att t ex likna Atilla Levin vid Muhammad Ali och att hävda att Joey Abell är en "riktig knockoutkung" pga en hög knockoutprocent mot svagt motstånd är bara fånigt.

Min favoritkommentator i Sverige, Olof Johansson, gjorde ett darrigt intryck som ring announcer och presenterade domarpoängen på ett synnerligen odramatiskt sätt istället för att pumpa upp stämningen. Hoppas att Olof och Paolo byter plats till nästa gång, då skulle det kunna bli rikigt bra.

Om det inte går att få ihop Aldo VS Attila til nästa gala så skulle det vara intressant att se Mercer mot någon av svenskarna. På det hela taget var tungviktskamperna underhållande men visst måste reglerna ändras så det blir fler ronder. Först då kommer det att kännas som det är proffsboxning på riktigt.

Inga kommentarer: