måndag 29 september 2008

Mindre fotboll mer boxning

Det är viktigt att någon vågar gå på de stora mossiga instanserna som har starka positioner i samhället som grundas på lösa grunder. Jag såg precis In Your Face (Kanal 5) där en ståuppare attackerade Aftonbladet i ett uppträdande på deras egen redaktion. Aftonbladetavsnittet var bra, men religionsavsnittet är redan en klassiker.

Sportbilagan, eller ska vi säga fotbollsbilagan, borde dock erhållit betydligt mer kritik. De skriver ju nästan uteslutande om fotboll, och utesluter vissa sporter (MMA, boxning) nästan totalt eftersom de inte passar in i Aftonbladets snuttipluttvärld. Jag önskar nästan att Sverige ska missa VM så att tidningarna ger utrymme till fler sporter. Vem bryr sig om Zlatans skador och ungar vecka efter vecka, eller hur många meter en vänsterback i Elfsborg springer under en match?

SVT:s Sportnytt är inte mycket bättre, dessytom kryddar de fotbollen med speedway. Finns det någon i övre halvan av Sverige som överhuvudtaget bryr sig om sporten? För mig kan man jämställa skiten med folkrace, som har samma berättigande till en stående tid i Sportnytts sändningar, nämligen INGEN ALLS.

Inga kommentarer: