söndag 11 maj 2008

Vitali Klitschko vs Samuel Peter

Det verkar som kontraktet är skrivet mellan WBC-mästaren Samuel Peter och forne WBC-mästaren Vitali Klitschko. Vitali drog sig tillbaka som regerande mästare 2004 på grund av skadeproblem. Han har även tidigare försökt göra comeback (se bilden) men skadorna har hindrat alla comebackförsök. Förhoppningsvis håller Vitalis kropp för en sista holmgång, men kan han skaka av sig ringrosten efter det långa uppehållet?
Innan drabbningen skall Peter genomföra ett försvar av titeln. Förmodligen kommer han att välja en svag motståndare som inte riskerar att han missar de stora pengarna mot Vitali. Det är många namn i omlopp, bland annat omeriterade amerikaner med fina records mot journeymen, det mest kända namnet är dock polacken Golota.
Golota såg skakig ut i sin senaste match och är vidöppen för Peters vilda svingar, dessutom är han ett namn som skulle rendera i en hel del pengar för Peter. Mitt tips är att Peter möter Golota och gör sig en rejäl slant samtidigt som han utsätter sig för en minimal risk.

Jag unnar verkligen Golota ett bälte, eftersom jag tyckte att han blev rånad i tidigare mästerskapsmatcher (mot Byrd men framförallt Ruiz), men nu tror jag att det är för sent. Golota kommer aldrig att bli mästare.

Inga kommentarer: