söndag 9 mars 2008

Samuel Peter ny WBC-mästare, Ruiz besegrade McCline, Vitali Klitschko på väg tillbaka

Samuel Peter knockade den ringrostige Oleg Maskaev i den sjätte ronden. Maskaev klagade upprepade gånger på Peters slag bakom huvudet, ett fult knep som Peter nyttjat tidigare. Maskaev, 39, såg långsam ut men landade ett bra slag i tredje ronden som skakade Peter en aning, det var dock ingen tvekan om att Peter var den mer hungrige boxaren. Det var bra för tungvikten att Samuel Peter, som har många år kvar i branschen, blev ny mästare.

Före detta WBA-mästaren John Ruiz besegrade Jameel McCline på poäng i en av förmatcherna. Matchen var en s k eliminator (kvalmatch) för WBC-bältet, vilket betyder att Ruiz kanske får chansen på just det bältet i framtiden. Men i proffsboxning kan saker ändras fort.

Vi får hålla tummarna för att Peter ställs mot någon av de andra mästarna, Wladimir Klitschko eller Ruslan Chagaev, i sin nästa match. Klitschko-Peter II skulle förmodligen generera det största intresset av alla möjliga tungviktsmatcher i branschen. Ryktet säger dock att Wladimir Klitschkos bror, Vitali, skall göra comeback och försöka erövra sin gamla titel. Vitali tvingades dra sig tillbaka som regerande WBC-mästare 2004, på grund av skadeproblem. Många tvivlar på att Vitalis kropp håller för ett comebackförsök.

Se sista ronden mellan Peter-Maskaev här:


Inga kommentarer: