fredag 4 januari 2008

They Never Come Back

Andra delen av "The Comeback", en webserie som handlar om Tommy Morrison, går nu att se på kushtv.com. Detta avsnitt handlar om hur Morrison förbereder sig för sin första match.

Ni som följer tungvikten vet att Morrison vann denna match ,utan att imponera, mot en halvamatör. Därefter gick han en match i MMA men krävde att boxningsregler skulle gälla, vilket gjorde att den stackars MMA-killen stod sig slätt.

Morrisons comeback kan liknas vid Axel Schultz comeback 2006. När Schultz var som bäst, 1994-1996, menade många att han vann sina möten mot George Foreman, Francois Botha och Michael Moorer. Domarna tyckte inte det, och han förlorade knappt på poäng i samtliga matcher. Mot Foreman segrade Schultz klart men Foreman, liksom Ali mot slutet av karriären, var så populär att domarna blundade för det.

Schultz gjorde comeback 37 år gammal, samma ålder som Morrison hade vid sin comeback, mot en topp 50-boxare. Under förberedelserna inför matchen såg Schultz bra ut, och en stor publik med högt ställda förväntningar samlades för att bevittna "The Great Comeback". Efter sex ronder var det tyst i publiken och Schultz var knockad.

Kanske gör Morrison rätt i att möte halvamatörer, för mot de bästa kommer han inte att ha en chans. They never come back.

Inga kommentarer: